Samen groeien naar volwassenheid
Integraal Kindcentrum Den Dijk Odiliapeel

Schoolplein

Schoolplein

In de afgelopen week is er weer een stap gezet met betrekking tot de verder inrichting van het schoolplein. Op het achter speelterrein is omgeving van de architraaf aangeplant. Daarnaast zijn er op het schoolplein wat nieuwe toestellen geplaatst.

De keuze van de speeltoestellen is een verdere uitwerking van het plan dat de kinderen vorig jaar samen met hebben gemaakt. En in de leerlingenraad is besproken. De school is ook nog in overleg met de gemeente over het plaatsen van banken en extra prullenbakken op het schoolplein. Verder zal de heuvel rondom de rioolbuis aangepakt worden zodat daar ook een bruikbaar speel element gaat ontstaan. Ook zijn de plannen voor het plaatsen van pana-goaltjes in een ver gevorderd stadium.

In de leerlingenraad is ook gesproken over het zwerfvuil op de speelplaats. Voor een deel is dat te voorkomen door de leerlingen zelf. De leerlingenraad heeft in alle groepen gesproken dat het schoonhouden van het heeft plein kan door het gebruik van afvalbakken, maar helaas wordt ook buiten de schooltijden om afval gedumpt door anderen. Op voorstel van de leerlingenraad zorgt elke week een groep voor het schoonmaken van het plein. In maximaal 10 minuten wordt door alle leerlingen van één groep samen het plein schoon gemaakt. Een mooi voorbeeld van hoe we samen verantwoordelijkheid dragen voor onze omgeving.

Tenslotte hebben wij bericht gehad dat ook bij onze school de markeringen van de schoolzone wordt aangebracht. De gemeente heeft voor alle scholen in de gemeente Uden die subsidie toegezegd gekregen.  

Media
  • klein IKC den Dijk.jpg
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement